Activiteiten

activiteit_bridge

Ongeveer eens per maand organiseert de evenementencommissie lezingen. Deze hebben vaak een historisch thema. Andere keren wordt gekozen voor een muzikale insteek met een recital of klein concert. Tweemaal per maand worden films in allerlei genres vertoond. In de zomer staat een boot- of busreis op het programma.

Er zijn dus veel mogelijkheden om uw tijd alleen of met anderen in te vullen. U kunt aan de activiteiten deelnemen, maar u bent hiertoe niet verplicht. Wij staan altijd open voor nieuwe initiatieven, dus hebt u als bewoner een leuk idee, laat het ons dan weten.

Activiteiten die wekelijks georganiseerd worden, zijn sjoelen, gymnastiek (onder leiding van een fysiotherapeut), biljarten, bridgen en jokeren. Onlangs is het Pettelaer seniorenkoor “Seneca vocaal” opgericht.

Dagelijks kunt u trimmen of een wandeling om de Zuiderplas maken. Uiteraard is het altijd mogelijk om gezellig samen koffie te drinken. Elke woensdag is er een gezamenlijke borrel. In aansluiting daarop kunt u, indien gewenst, deelnemen aan de table d’hôte.

Jaarlijks wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals in januari het Pettelaerdiner voor bewoners om de verjaardag van de flat te vieren. Op Koningsdag staat er een oranjetaartje voor u klaar en u hoeft de deur niet uit om te kunnen haringhappen op Vlaggetjesdag!